Canadà II: Icefields Parkway

La ruta de l’Icefields Parkway ha sigut votada la carretera més bonica del món, de Jasper a Banff. Jo això no ho puc corroborar, però sí que diria que em costaria trobar un altre lloc on gairebé 300 kilòmetres de carretera ofereixen una varietat i quantitat de cims com aquí i amb tanta fauna visible. Afirmar que és la més bonica del món és massa ostentós però sens dubte una de les més escèniques per on hem pedalat.

P1640715

Les cascades d’Athabasca

P1640745

El riu Athabasca dissenyant illes

P1640783

Endless Chain Ridge, plaques de roca gairebé verticals

Cada cim, cada carena, cada vessant ens fa aturar i observar. És una autèntica obra d’art. És natura en el seu estat més pur. Em criden l’atenció les plaques de roca gairebé verticals on la neu no s’hi aguanta però on les cabres blanques hi pasturen tranquil·lament i els boscos impenetrables on de tant en tant veiem cérvols.

P1640861

La glacera Stutfield (3.453m)

P1640866

Des d’una altra perspectiva

P1640877

Un habitant més del parc (el “bighorn sheep”)

P1640924

Acostant-nos a la glacera Colúmbia

Em fascinen les cornises de metres que pengen de moltes muntanyes. Quants alpinistes les hauran trepitjat? I quants hi hauran perdut la vida? Semblen esculpides per la mà de l’home. Les cascades no són pas menys sorprenents, la força de l’aigua, el soroll del seu pas.

P1640943

Baixant des del pas Sunwapta

P1640981

Una escena típica del parc

P1650006

Pedalant als peus del gran Chephren (3.266m)

Em sorprenen la quantitat d’óssos que veiem, negres i grizzlies. Mai abans hagués imaginat veure’n cada dia i menys a peu de carretera. Encara hi ha molta neu i han de baixar ben avall si volem menjar herba fresca o els pixallits en la seva màxima esplendor.

P1650026

Un grizzli, el rei del parc

P1650068

El llac Bow tot despertant del fred de l’hivern

P1650075

Un petit esquirol en estat d’alerta

P1650080

El llac Louise i les seves gèlides aigües

Quan arriba la nit, és el moment més íntim on passem a ser part de la natura, ens fusionem d’alguna forma en el silenci del bosc. Som més vulnerables, però els canadencs ens fan entendre que si no guardem el menjar a la tenda o res que faci olor difícilment un ós s’acostarà. No obstant això, són curiosos i sorprendre’ls és el pitjor. És una situació nova per nosaltres però n’anem aprenent de mica en mica.

P1650101

Tarda de pícnic amb la fabulosa serralada del Castle Mountain

P1650120

Núvols de capvespre

P1650143

Una mostra de la flora del parc

P1650153

Pedalant sota el Castle Mountain, de camí cap a Banff

Així, entre rius, llacs, boscos, cims nevats, glaceres i fauna creuem el Parc Nacional de Jasper i el de Banff. El bon temps ens continua acompanyant i passem uns dies fantàstics. Ara, però, ja tenim en ment el proper repte que comença a Banff…

DCIM100GOPROGOPR0117.

Un corb molt inquisitiu

P1640913

Des d’un altre angle

Anuncis

Un pensament sobre “Canadà II: Icefields Parkway

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s