Cusco, Machu Picchu i Puerto Maldonado: fent el turista

Després del petit “tast” selvàtic arribem a Cusco on esperem trobar a la Marta, que ens ha vingut a visitar i passarem uns dies gaudint de la seva companyia. Així doncs, toca aparcar les bicicletes i afrontar un merescut període d’abstinència, canviar els pedals per les sabates, gaudir de les comoditats que ofereix una ciutat entregada al turisme, però també preparar-nos mentalment per un canvi de xip… dit d’una altra manera, convertir-nos per uns dies en “autèntics turistes”.

SAM_0092 SAM_0103

Cusco és el gran “hub” turístic nacional. Els seus carrers empedrats, les seves catedrals i esglésies, la seva gran Plaza de Armas, la gastronomia local i el seu folklore són un gran atractiu pels visitants que arriben dels cinc continents, però existeix encara un magnetisme més gran que tot això, el Machu Picchu.

P1220389

Machu Picchu és doncs el gran reclam de la zona i Cusco, a través de les seves incomptables agències turístiques, s’encarrega d’enviar-li durant els 365 dies de l’any milers de turistes ansiosos per descobrir aquest singular vestigi de la desapareguda civilització Inca.

D’aquesta manera, de forma ineludible amb un tour de dos dies a les mans, canviant les alforges per les motxilles, sortim de Cusco cap el Machu Picchu.

P1220434 P1220544

Toca matinar, caminem a les fosques per les escales de pedra que pugen al recinte. No som els únics ni els primers a arribar-hi. L’ascens és una autèntica processó. Centenars de persones amb un mateix objectiu, en un mateix moment… Les boirines s’han anat dissipant, el sol s’afanya per sortir de darrere les muntanyes. Davant nostre es dibuixa l’estampa que tantes vegades hem vist en fotos, revistes, o simplement als plafons informatius que tenen totes les agències turístiques de Cusco. Tot i així, el lloc transmet una gran màgia, una força que va creixent a mesura que anem descobrint tots i cadascun dels diferents llocs del poblat.

P1220575 P1220647

De retorn a Cusco, sense temps per haver-nos pogut recuperar dels dolors musculars derivats d’una poca o gairebé nul·la adaptació al caminar, programem un nou destí turístic, Puerto Maldonado, capital de la biodiversitat i porta d’accés a l’Amazonia.P1230175 P1230141 DCIM100GOPRO

Hem passat del fred de la serralada a l’agradable temperatura tropical, de les “papas” a les pinyes i les papaies, de l’altiplà a la jungla. Puerto Maldonado viu la febre de l’or i també en pateix els efectes mediambientals que se’n deriven. És en termes generals una ciutat pròspera que està accelerant la seva economia gràcies a la recent construcció i obertura al trànsit de l’eix Interoceànic. Una carretera que uneix l’Atlàntic amb el Pacífic, Brasil amb Perú.

P1230167 P1230099 P1230125

A Puerto Maldonado s’uneixen dos grans rius que més endavant s’uniran al gran Amazones, el Madre de Dios i el Tambopata. Dalt d’una petita embarcació recorrem riu avall fins a la petita Reserva Nacional Tambopata. Allí s’amaga el llac Sandoval, un santuari de flora i fauna excepcional. Un refugi per espècies com els “lobos de río”, micos, caimans negres, àguiles i més ocells.

P1220962 P1220965

Disfrutem d’uns dies de passejades amb barca tot descobrint la fauna que s’amaga a les seves verdoses aigües i també de caminades per la jungla on aprenem l’ús medicinal de plantes i arbres que en fan els habitants natius.

P1220764 P1230006 P1220788

Després d’aquests dies fabulosos, però, torna a ser l’hora de reprendre el nostre viatge amb bicicleta, de continuar pedalant cap al nord. La gran serralada que vertebra el Perú ens espera. Toca oblidar-se de nou de connexions wi-fi, restaurants i dutxes d’aigua calenta… toca retornar a la realitat…

P1220824 P1220727

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s