De Santiago a La Serena: Per la Panamericana

No sabem si és perquè tenim el cos descansat i motivat a la vegada, perquè és un lloc fàcil on pedalar, perquè estem desitjant un canvi de paisatge, gent i cultura, perquè costa trobar distraccions enmig de l’aridesa, però hem avançat molta carretera en pocs dies. El bullici de Santiago, el deixem enrere, la vida de ciutat, el soroll constant, els mercats multicolors, els amics fets.

03-P1180093 02-P1180018

Entrem a la gran Panamericana. Aquí, ondulada i amb alguna sorpresa com la Cuesta del Melón. Resseguim la costa rocosa que contrasta amb la pampa, els parcs eòlics acabats de construir, les dunes, els cactus i els ramats de cabres, que just es troben a l’altra banda.

DCIM100GOPRO

07-P1180347 DCIM100GOPRO

Només boliches al costat de la Panamericana trenquen el color marronós del dia. Un reguitzell de banderoles de tots colors anuncien que estem a punt d’arribar a una petita paradeta a peu de carretera, molts cops improvisada pel dia. Cadascuna amb la seva especialitat: flors, papaies, cabrits sencers, formatges de cabra, pa casolà, dolços… Bones excuses per aturar-se, comprar i xerrar una miqueta.

01-P1180297

06-P1180364

Les picadas també resulten ser un bon moment per parar i menjar allò que la família de la casa ha cuinat aquell dia, sigui el que sigui, sovint carn. Cases amb un menjador gran, freqüentat sovint per camioners, amb mobiliari de tot tipus i provinença: cadires de plàstic, cadires de fusta; figuretes decoratives de la Xina; calendaris del 2010; flors de plàstic una mica empolsinades; alguna caixa de cartró… Una barreja d’elements que donen caliu i aliment a tot viatger.

05-P1180322 04-P1180258

Un altre toc de color, en aquests dies tan àrids, també ens el dóna el Nicolás a Los Vilos, obrint-nos de bat a bat les portes de casa seva. De la mateixa manera, el Julio i la Carolina, a La Serena, que a més a més ens deixen formar part de la seva vida familiar durant uns dies, acompanyant el Julio a practicar per al rodeo, tota una tradició xilena. O bé compartint un típic diumenge familiar xilè, a la caleta, a Tongoy, on arriben els pescadors que porten marisc i peix ben fresc.

10-P1180425 09-P1180408 08-P1180405

D’aquesta manera, deixarem la Panamericana amb l’objectiu de pedalar els següents dies per la “Ruta de las Estrellas” cap a Vicuña i creuar a Argentina pel Paso del Agua Negra, a 4770m.

Anuncis

Un pensament sobre “De Santiago a La Serena: Per la Panamericana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s