Chiloé: pedalant per l’illa jardí

El ferri de Navimag ens esperava al port de Puerto Natales just dos dies abans de Nadal. A bord el capità i la tripulació ens varen informar sobre la singularitat del nostre trajecte que travessaria canals i fiords encara intactes per la mà de l’home, passos estrets (Estret de Collingwood) i zones on la navegació seria complicada pel gran onatge (Golfo de Pena). També, si teníem sort podríem veure dofins, alguna balena, orques i gran varietat d’aus marines. Entremig un Nadal una mica “mogut”, diferent, sense la família ni els amics, sense grans tiberis, torrons ni cava.

P1160592 P1160567 P1160480

Després de quatre dies d’abstinència desembarquem a Puerto Montt. Uns dies que ens hauran servit per recuperar de nou l’energia suficient per continuar movent amb força les nostres cames. Enrere queden la carretera austral, la pampa Argentina, El Fitz Roy, el Perito Moreno, les Torres del Paine, el vent, la pluja, molta gent i molts amics.

P1160686

Ara ens dirigim a l’illa de Chiloé tot recordant la conversa que vàrem tenir amb el Jacques, un cicloviatger que vàrem conèixer mentre pedalàvem per l’Àsia central ara fa 3 anys. Un autèntic nòmada que fa més de 20 anys que volta el món amb bicicleta.

P1160673

Ens va parlar de Chiloé, una petita illa al sud xilè, exuberantment verda, fèrtil i molt plujosa. Amb solitàries platges banyades pel Pacífic, encara lluny del turisme i un patrimoni cultural i humà molt ric. Un racó on home i natura encara viuen en perfecta comunió. Ah! I també amb molts gossos!

P1160896

Amb tots aquests ingredients doncs desembarquem a Chiloé després d’un curt transbord amb ferri. Un dia assolellat ens torna a daurar la pell de camí cap a Ancud, un bulliciós nucli pescador.

DCIM100GOPRO

Des d’aquí aprofitarem per visitar Puñihuil, uns petits illots a la punta nord oest de l’illa on hi viu una colònia de pingüins.

P1160732

Des d’Ancud, el nostre itinerari segueix cap al sud. Una inesperada geografia molt ondulada, amb constants pujades i baixades posa a prova de nou les nostres cames. Arribem a Quemchi i Dalcahue, dos nuclis molt significatius que viuen el boom econòmic de la cria del salmó.

P1160962

Inevitablement la pluja anunciada per l’amic Jacques finalment arriba. Una fina pluja que és l’encarregada de mantenir la intensa verdor de l’illa i que fa que cada raig de sol es gaudeixi com si fos l’últim.

Castro, al centre geogràfic de l’illa ens rep amb les seves cases típiques (Palafitos) i la seva esplèndida església. Una de les més de 150 esglésies fetes totes amb fusta seguint una arquitectura molt singular.

P1160931 P1170049

El nostre recorregut es va aturar finalment a Cucao, una petita població a la costa del Pacífic dins del parc nacional de Chiloé. Un lloc idíl·lic per dir adéu a l’any que deixàvem i donar la benvinguda al nou que començàvem.

L’amic Jacques va encertar de ple el pronòstic, els gossos encara hi eren!

DCIM100GOPRO P1160996

Anuncis

2 pensaments sobre “Chiloé: pedalant per l’illa jardí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s