Del Chaltén a Puerto Natales: Pedalant per l’imperi del vent

Les magnífiques vistes del Fitz Roy i del Cerro Torre ens donaven ales per seguir pedalant. Quines muntanyes tan majestuoses! No ens cansàvem d’observar-les i fotografiar-les de tots els angles possibles. D’aquesta manera dèiem adéu a El Chaltén per endinsar-nos de nou a la pampa ventosa argentina, on moren els Andes.

P1150734

Aquí començava una lluita poderosa i incessant entre el vent i nosaltres. Ens n’havien parlat de la força dels vents patagònics però és una sensació que s’ha d’experimentar, les paraules no són suficients. Costa d’explicar com un se sent quan bufa tan fort lateralment, la força que un posa a sobre del manillar, la impotència de no avançar o haver de baixar de la bicicleta amb vent de cara o l’alegria i el descans de tenir-lo a favor. Són canvis d’ànim constants.

P1150803

P1160039

Així que amb vent a favor, de costat i de cara vam anar avançant per la pampa, on només algun animal com el curiós guanac, l’esvelt nyandú o el robust armadillo ens distreien de la monotonia de l’estepa. De tant en tant, el majestuós còndor també ens sobrevolava. Dies on els kilòmetres eren eterns. Hores en què agraíem una mínima distracció, fos el que fos. Tot i llevar-nos amb la sortida del sol per aprofitar els moments més calmats del vent, mai era suficient.

P1150717

P1150856

P1150670

Una distracció, una gran distracció. La glacera Perito Moreno, tan visitada, no ens deixava indiferents. Podíem veure el gel amb les seves tonalitats blaves. Escoltar i veure algun petit iceberg que decidia deixar de formar part de la glacera. La visita turística, que compartiríem amb uns amics cicloturistes belgues, el Marc i la Kathleen, valia la pena.

P1150964

Continuaríem cap al nostre destí més meridional, Puerto Natales. Vent de cua, vent de costat i vent frontal, continuaven sent les constants dels següents dies. Per sort, llocs resguardats del vent on passar la nit i deixar de sentir aquell soroll continu, que ens turmentava sense treva. Cansats físicament i psicològicament, però no volíem passar de llarg el Parc Nacional Torres del Paine, a Xile, declarada la vuitena meravella del món.

P1160013

P1160259

La ruta que creua el parc tampoc ens ho posa fàcil però aquest cop les Torres, els Cuernos, el Lago Sarmiento, el Lago Pehoe i el Lago del Toro ens fascinen i ens distreuen sovint de la carretera i del vent. Són un conjunt de muntanyes senyorials, impressionants, grans, molt grans.

P1160297 SAM_4569 P1160271 P1160170

Ja sortint del parc, un gautxo, el German, ens deixa acampar al costat de casa seva i compartir un vespre amb ell. Un paratge preciós, dur per viure-hi, però inspirador. El pa que ha amassat després d’una dura jornada de treball té el millor dels sabors. Un gust que quedarà gravat al nostre paladar. Unes històries que guardarem en el nostre cor.

P1160344

Hem arribat al poble de Puerto Natales, gairebé 3 mesos per arribar aquí i més de 4000 kilòmetres. Després de l’hospitalitat dels quebequesos, compartint una cabana amb el Charles i la Denise, ara toca agafar el ferri que durant 4 dies ens portarà cap al nord, a Puerto Montt.

P1160417 P1160376

P1160452

Anuncis

Un pensament sobre “Del Chaltén a Puerto Natales: Pedalant per l’imperi del vent

  1. Hi Alba y Ricard,

    We are already in Punta Arenas after 3 days cycling from Puerto Natales. It was hard with a terribly wind from different directions, but we made it. Tomorrow we have to go back to Belgium. Thank you so much for your the friendship during the days we were together. We will never forget you and will follow you during your whole trip, especially during my work 🙂 Maybe we will meet you again somewhere on the globe.

    Happy New Year and keep cycling,

    Marc y Kathleen

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s