De Bariloche a la Carretera Austral: Dels llacs al mar

Des de Bariloche, vam continuar direcció sud, però ara el dia ens acompanyava, el sol brillava i el paisatge de contrastos era preciós. El vent i els cotxes havien gairebé desaparegut. Semblava que haguéssim canviat, d’un dia a l’altre, de lloc, de país, de carretera. No ens podíem confiar, però sí gaudir-ho al màxim. Era diumenge i com és habitual en època de bonança els argentins, a les vores dels llacs, es reunien per preparar el seu “asado” entre família i amics i de pas intentar treure la millor truita, si aquell dia la sort els acompanyava. El flaire de la carn, de tant en tant, ens feia imaginar que també ens l’estàvem menjant. Seria cansament, gana o simplement una associació d’olors a moments de la vida.

P1130555P1130471P1130486

P1130530

D’aquesta manera, vam anar pedalant cada dia, arribant al El Bolsón, un indret on el seu microclima afavoreix el cultiu de “fruta fina” (maduixes, gerds, cireres…); una explosió de flors i verd a tant sols uns kilòmetres de la marronosa i seca estepa. Aquí vam celebrar l’aniversari del Ricard, d’una forma ben patagònica, amb un bon entrecot i un deliciós vi de Mendoza. Era el nostre moment. No s’han de deixar passar mai les ocasions de celebració en aquesta vida.

P1130858 P1130925 P1130573

Així, amb el sol de cara i amb la panxa plena, vam continuar cap al Parc Nacional de los Alerces. La porta d’entrada, la població de Cholila, ens rebia amb una càlida església del “padre Adam”, un polonès que ens obria les portes de la parròquia per compartir tot el que tenia. Una mostra més de generositat i hospitalitat a canvi de res que ens arribaria al cor. Persones que no et deixen indiferent i que el pensament t’hi torna a portar durant moments dels pròxims dies de la ruta.

P1130639 P1130627

La vegetació del parc és densa. Però encara s’hi entreveu algun llac, el riu i en el fons una glacera que treu el cap entre els núvols. Sense gairebé adonar-nos, entre paisatges bucòlics i una verdor difícil d’explicar, senyal inequívoc que ens acostem a la carretera austral, on diuen que és impossible passar-hi sense pluja, arribem a la frontera amb Xile.

P1130338

P1130720

P1130712

P1130648

Una frontera tranquil·la, amb tràmits ràpids, però amb un control rutinari del contingut de les nostres alforges. Com ja sabíem, ni fruita ni verdura ni formatge, res de menjar fresc es pot entrar, però la nostra mel de la Patagònia argentina no la volíem abandonar pel camí. Així que amagada en el fons d’una alforja i acariciada breument per una policia xilena, va entrar alegrament al país xilè.

P1130831 P1130803 P1130790

Uns quants kilòmetres més, tranquils, solitaris, però amb trams de còdols de riu difícils de pedalar, ens deixen a Villa Santa Lucía, a la Carretera Austral. L’endemà s’aixeca un dia magnífic de primavera, incrèduls, comencem a aprofitar el dia pedalant. Els arbres, els arbustos, les plantes ens indiquen que el sol està només de passada. Aquella natura exuberant no pot ser fruit d’un cel blau.

P1130966 P1130965 P1130940

En poques hores, la pluja comença a saludar-nos. Primer, tímidament; més tard, ja forma part d’una tempesta. Un pudu, el cérvol més petit del món, espantadís, se’ns apropa mentre ens estem aixoplugant. No ens movem per no espantar aquest fràgil animaló, un regal més de la natura per als nostres ulls. Finalment, arribem al mar, a Puyuhuapi, després d’un dia molt gris.

SAM_3930P1130989P1140012 P1130920

 

Anuncis

7 pensaments sobre “De Bariloche a la Carretera Austral: Dels llacs al mar

  1. OSTRES TU quin viatge i quines aventures i quines fotos més xules! Felicitats per aquestes super vacances i per deixar-nos-les gaudir de manera virtual! Una abraçada molt gran des de les vostres terres!! Des de Rebost amb amour!!!!! Cinto i Anna

    Liked by 1 person

  2. Bona nit guapos… Ja varem rebre el vostre whats, no sabia que el final tenieu telef… Vaig contestar però suposo q n us ha arribat…. Quan tenim un moment llegim per aquí les vostres aventures, anem una mica liats entre la feina i la nena però jo començo estar molt millor!!! Gràcies pels ànims… Alguna estona et faig un correu llarg i t’explico tot amb mes detallets.

    Les imatges no es paguen amb res Ricard segueix fent aquestes fotos i ja ens ensenyareu tot el recull a la tornada… Serà molt llarga l’espera però us estarem esperant amb els braços ven oberts!!!!

    Un ptnarro de part dels tres!!!!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s