De Junín de los Andes a Bariloche: curs avançat en meteorologia

“Mañana va a estar lindo”. Aquest va ser el pronòstic de l’encarregat del càmping de Junín de los Andes quan li vàrem demanar quin temps faria l’endemà. La seva intuïció no va tenir massa encert i l’endemà ens vàrem despertar amb una nevada que ens va acompanyar durant dos dies.

P1120933SAM_3584

El tercer dia vàrem marxar de Junín, el sol ja lluïa i les ganes de pedalar tornaven a ressorgir de dins nostre com el primer dia.

Arribats a San Martín de los Andes ens aturem per adonar-nos que aquí el turisme és el motor que tot ho mou. “Confiterías”, “casas de chocolate”, restaurants per tots els gustos i butxaques, excursions amb barca, a cavall, amb bicicleta… Un entorn privilegiat sedueix a parts iguals però amb finalitats diferents a turistes i comerciants.

P1130100 P1130073

Estem al “Km 0” de la famosa “ruta de los 7 lagos”. Durant els pròxims 120km s’aniran succeint diferents llacs, tots d’aigües cristal·lines, el terreny perfecte pels ansiosos pescadors que tot just acaben de començar la temporada.

La nevada dels anteriors dies, el blau intens dels llacs i la frondositat dels boscos ens confirmen que estem en un entorn idíl·lic. La ruta és tranquil·la, de tant en tant algun cotxe ens trenca el silenci de l’ambient i ens desperta d’aquest pedalar gairebé hipnòtic que un experimenta quan el cos, la ment i el paisatge es fusionen.

P1130134 SAM_3640

El gran llac Nahuel Huapi, el llac que dóna nom al parc, ens diu que ja estem molt a prop de Villa la Angostura, la germana bessona de San Martín de los Andes però a la seva vessant sud. Arribem sota una fina pluja a aquest nou nucli turístic. Refugiats en un càmping esperem resignats un nou canvi de temps. Pluja i vent tornen a prendre protagonisme l’endemà, aquest cop avalat pel servei nacional de meteorologia.

P1130213

 P1120998

Amb el temporal aixafant-nos els talons entreguem tota la nostra fe al destí i decidim d’avançar posicions per dirigir-nos cap a Bariloche, encara a uns 92km. El llac Nahuel Huapi, el més gran de la zona, és imponent fins el punt de fer-nos pensar que estem davant d’un gran mar.

Breus mirades de reüll per sobre l’espatlla ens fan adonar que ja s’ha iniciat l’esperada cursa entre nosaltres i la tempesta. El vent de cul ens acompanya però també ho fa amb aquella gran massa fosca de pluja i vent. El desenllaç és inevitable, la impermeabilitat de la nostra roba no pot oferir sinó modesta resistència davant tan gran força de la naturalesa que ens acaba literalment d’atropellar.

DCIM100GOPRO

Garratibats i molls com ànecs arribem a Dina Huapi, una petita població pròxima a Bariloche. Passarem la nit refugiats dins d’una “cabaña” contemplant fora els vidres com aquella tempesta era tan sols l’aperitiu del que acabaria sent un gran temporal.

P1130199 DCIM100GOPRO

Anuncis

3 pensaments sobre “De Junín de los Andes a Bariloche: curs avançat en meteorologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s