Hospitalitat en estat pur

La tarda del 29 d’octubre – Mentre estem aquí davant de la llar de foc amb l’ordinador, escoltem el parlar de fons del José María i de la Tati. Un parlar agradable amb el seu accent particular argentí. Estem a Quillén. Són la 5a generació dels Ochoa. Els hi sobra generositat i gentilesa i ens fan sentir com a casa. Ens mimen amb els millors menjars que saben preparar. Són caçadors i pescadors d’afició, i de professió.

P1120885

Per casualitats del destí o per la bona sort, els coneixem en el camí que porta al llac Quillén, molt amablement ens demanen si estem bé, ja que ens troben parats, mentre nosaltres aprofitem per agafar forces i menjar una mica. Ens descriuen la seva “hacienda” i on està ubicada i ens hi conviden a parar d’anada o de tornada, quan vulguem. El besavi del José era català.

P1120664 P1120724

L’endemà, a la tornada, els parem a saludar. En qüestió de poc temps, estem asseguts al seu menjador degustant un plat calent i uns postres deliciosos, que ha cuinat la Tati. Es posa a ploure i a fer vent, una tempesta que ha deixat enrere els dies de sol que tant hem disfrutat. No ens deixen marxar de cap manera i ens organitzen per l’endemà un dia fantàstic amb la seva companyia. Ens porten al solitari llac Rucachoroi amb cotxe, passem per comunitats maputxes i anem observant el paisatge acompanyat de les seves explicacions. Genial. Tornant, visitem un còndor que ha resultat ferit. El germà de la Tati l’està cuidant, perquè pugui tornar a volar i a menjar per si sol, perquè pugui tornar a recuperar la llibertat que tant deu anhelar. La seva grandària i ferocitat menjant ens sorprèn.

P1120761 P1120837

La neu ha baixat fins gairebé aquí i els paisatges han canviat de forma abrupte. Les branques de les aücaries estan cobertes per un fi mantell de neu. El vent bufa amb força, gela l’ànima. Però la llar de foc compensa aquest rugir del vent, aquest temps patagònic que comencem a conèixer. Tres dies més tard, iniciem, amb un sentiment contradictori, de nou la nostra ruta.

P1120748 SAM_3529

Avui, 2 de novembre, estem a Junín de los Andes esperant altre cop que la neu doni pas al sol, amb moltes ganes de continuar per la Ruta de los 7 Lagos, direcció sud.

Anuncis

4 pensaments sobre “Hospitalitat en estat pur

 1. Hòstia, si vau ser hostes del Del Bosque!!! jeje
  M’estic posant al dia del viatge… kina disfrutada esteu parint eh!!

  Anims i fins a la propera!
  Ferran d’Argolell.
  (una abraçada de la Laura també!!!)

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s